Monday, September 13, 2010

Професор Славољуб Цаја Марјановић

Са тугом смо примили вест да је прeминуо наш цењени професор Цаја.  У име нашег удружења у Сједињеним Америчким Државама, упућујемо искрено саучешће породици и колегама на Електротехничком факултету у Београду.

Генерације наших колега наставиће да се сећају Цаје, његових предавања, усменог испита из Електронике I и прича из ресторана „Домовина“. На ЕТФ-у се деценијама говорило да је потребан и довољан услов за добијање дипломе ЕТФ-а, положити Електронику I код Цаје.

Вредности које је професор Марјановић демонстрирао на својим предавањима, укључујући модерни приступ настави, повезаност факултета са привредом и високе критеријуме на испитима, схватали смо тек када смо годинама по завршетку студија и доласка у Америку постајали цењени инжењери, стручњаци, професори, председници компанија и пословни партнери у Силиконској долини и широм Америке. A oд Цаје смо научили нешто много важније од електронике, научили смо да се до великих резултата долази само дугорочним радом, и да се за све вредно у животу морате добро потрудити, и никада не смете одустати, ма колико циљ изгледао далек и недостижан.

Професор Цаја је био далеко испред свог временa, а људе који су испред свог времена потпуно разумете тек када њихово време дође.

Искрено саучешће породици професора Марјановића, професорима и студентима ЕТФ-а у Београду.

Студенти професора Марјановића из Америке
Силиконска долина, Калифорнија, 12.09.2010